KENDİNE AİT BİR DEVRİM
Her başlangıcın özünde yeni olanı, duyumsananı, algılananı harekete geçirecek bir eylem vardır. Arendt’in kendini gerçekleştirme olarak tanımladığı eylem alanı, bireyin tek özgür olabildiği alandır. “Kendine ait bir devrim”, tıpkı Hannah Arendt’te olduğu gibi başlangıç fikri üzerine inşa edilen bir eylemlilik durumunu açığa çıkarır. Sergi, “eylemin doğasında yer alan deneyimin kendisine” odaklanan sanatçıların farklı bakış açılarına yönelik çalışmalarını bir araya getirmektedir.
“Kendine ait bir devrim” deneyimin kestirilemez oluşuna ve umulmadık durumuna bağlı olarak her sanatçının kendi kişisel ve aynı zamanda sosyal varlığına bir gönderme niteliğindedir. Dolayısıyla sergide yer alan genç kuşak sanatçıların her biri kendine ait olan yeniyi ortaya çıkarma konusunda kişisel tarihlerinde bir devrimin içindedirler. Yaşamın ve sanatın sınırlarında kestirilemez olanı ifşa ettikleri durumları yaratan sanatçılar, aslında birlikte varoluş fikrini de geliştirmektedirler. Öyle ki bu varoluş hem sanatın ve yaşamın birlikteliğini hem de bireyin kendini gerçekleştirmek için başlangıç ve eylem birlikteliğini ortaya koymaktadır.
Bu fikirler ışığında sizleri, sınırsız eylem içerisinde özgürce dolaşabileceğiniz bir yolculuğa davet ediyoruz.
Sergi Küratörü: Tuba Merdeşe
Aslı Alçin, Berkay Ali Yağbasan, Bilal Bülent Aksoy, Eda Yüksel, Erdinç Gürkan Ataselim, Nalan Şahin, Nezaket Nur Karaman, Nurcan Kır, Yaşar Darendeli, Yeliz Aşma